Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ska man växla pengar hemma, eller på resmålet? Är det möjligt att få en billigare ”hemester” genom att köra bil långsammare? Hör sparexperten Günther Mårders fem bästa knep här. Foto: Storyblocks/SVT

Fem semestertips från ”Sveriges snålaste man”

Uppdaterad
Publicerad

Han har blivit känd som Sveriges snålaste man. Nu delar Günther Mårder med sig av sina bästa tips för en billig sommar.

– Jag är normalt sett inget fan av kreditkort, men just när du bokar resa finns det stora fördelar, säger han.

Günther Mårder är avgående VD på Företagarna och har genom att ständigt pressa sina utgifter, och tidigt börja investera sina tillgångar, lyckats bli ekonomiskt oberoende. Men trots de djupa fickorna blir det ingen sommarsemester i överflöd för familjen Mårder.

– Vi hyr en stuga i skärgården för 750 kronor om dagen. Där finns ingen el, inget vatten och det finns ingenting att köpa. Så det blir billigt och härligt, säger han.

Enligt Mårder finns det stora pengar att spara genom att exempelvis köra bil långsammare, och att anpassa däcktrycket till en optimal nivå. Han har även många tips för att få en billigare utomlandsvistelse.

Günther går igenom sina fem bästa knep för att hålla kostnaderna nere under semestern i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.