Foto: Scanpix

Hon är första kvinnan i Facebooks styrelse

Publicerad

Facebooks operativa chef Sheryl Sandberg tar plats som en av åtta i företagets styrelse. Hon är därmed den första kvinnan i styrelsen sedan Facebook grundades 2004.

Många har undrat varför Sheryl Sandberg inte har tagit plats i styrelsen tidigare. Hon har arbetat som operativ chef på Facebook sedan 2008 och sitter redan i styrelsen för bland andra Walt Disney Company.

Ännu fler har säkert undrat varför det överhuvudtaget inte släppts in någon kvinna i styrelsen trots att Facebook grundades redan för åtta år sedan.

– Sheryl Sandberg har varit avgörande för vår tillväxt och framgång genom åren, säger grundaren Mark Zuckerberg i ett pressmeddelande.

– Hennes erfarenheter från både Facebook och andra företagsledningar gör henne till ett självklart val för vår styrelse.

Innan Sandberg började på Facebook hade hon en chefsposition på Google och hon har även varit stabschef på amerikanska finansdepartementet.

Förutom Sheryl Sandberg och Mark Zuckerberg består Facebooks styrelse av:  Marc L. Andreessen, Erskine B. Bowles, James W. Breyer, Donald E. Graham, Reed Hastings och Peter A. Thiel.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer