Bolaget påstod olika saker om sin personal – beroende på vilken avdelning inom Arbetsförmedlingen som man kommunicerade med. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Skulle ha individuella samtal samtidigt – med samma handledare

Publicerad

Det är inte bara stora, rikstäckande aktörer som fastnar i Arbetsförmedlingens granskningar.

  • Ett företag med säte i Malmö förlorade i februari i år ett kontrakt inom tjänsten ”Stöd och matchning” eftersom man ”efter tre begäran om rättelser inte kunnat prestera någon handledare på leveransorten Nyköping med den kompetens som krävs enligt avtalet”.
     
  • Ett bolag med huvudkontor i Örebro påstod sig ha rätt personal med rätt kompetens. Men Arbetsförmedlingens granskare upptäckte att man lämnat olika uppgifter om samma personer till olika enheter inom myndigheten. Vid oannonserade kontrollbesök upptäckte man också att ”ett stort antal deltagare har individuella samtal inbokade med samma handledare under samma tidpunkt”. Granskningen ledde till att bolaget tappade uppdrag i Stockholm, Örebro och Hällefors.
     
  • Från ett företag i Växjö slog personal sommaren 2017 larm om att de blivit uppsagda samtidigt som verksamheten skulle fortsätta. När Arbetsförmedlingen kontaktade bolagets VD fick man vid varje kontakttillfälle ”olika uppgifter om vem som är huvudansvarig, handledare och studie- och yrkesvägledare”. Arbetsförmedlingen hävde bolagets avtal och i december gick bolaget i konkurs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer