Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helena Bergström tycker att utvecklingen kring skönhetsoperationer är fruktansvärd. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Helena Bergström om skönhetshetsen: Ska man skämmas för att man åldras?

Publicerad

Allt fler människor skönhetsopererar sig. Det är en samhällsutveckling som är fruktansvärd, enligt Helena Bergström.

– Kraven som kommer på alla, att jag inte duger som jag är, jag tycker det är otroligt sorgligt, säger skådespelaren till Ekonomibyrån.

De senaste åren har skönhetsbranschen blivit större och större. Enligt konsultföretaget McKinsey kommer marknaden för skönhetsprodukter värderas till över 500 miljarder dollar nästa år.

Skönhetsingreppen ökar också världen över, även bland yngre. Skådespelaren och regissören Helena Bergström har aldrig använt botox och hon tycker att utvecklingen är sorglig.

Ekonomibyrån

– Jag var i ett sällskap och de sa ”men Helena, du kan väl göra någonting?”. Det kändes lite som att jag inte hade duschat. Att man nästan skulle skämmas för att man åldras på riktigt? Det är en otroligt tragisk utveckling, säger hon till Ekonomibyrån.

Löwengrip öppen om ingrepp

Entreprenören Isabella Löwengrip är skeptisk till att rekommendera skönhetsingrepp och vill inte göra reklam för dem. Men hon är samtidigt öppen med att hon själv gjort ingrepp – något hon tidigare tänkt att hon skulle låta bli.

– Jag hade nog en tanke att vara som Helena Bergström. Att få åldras, vara fräsch och vara stolt i det. Men sen landade jag också i att jag kanske skulle ha botox i pannan ändå för att jag är på bild hela tiden, säger Isabella Löwengrip i Ekonomibyrån.

Missa inte Ekonomibyråns senaste avsnitt Skönhet till varje pris i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekonomibyrån

Mer i ämnet