Efter hård kritik mot sitt nya bonussystem backar nu Ica – och gränsen för bonus sänks. Foto: Pontus Lundahl/TT

Ica backar från nytt bonussystem – sänker gränsen

Uppdaterad
Publicerad

Ica backar nu från planerna för företagets nya lojalitetsprogram ”Stammis” efter kritik från kunderna. Gränsen för bonus sänks från 2 000 kronor till 1 000 kronor i månaden.

– Vi har lyssnat på kunderna och gör det här tillägget, säger vd:n Anders Svensson till Aftonbladet.

Det nya bonussystemet införs från och med i morgon den 1 februari i alla Ica-butiker i landet. Planen var att de nya bonuspoängen inte skulle föras över till nästkommande månad och att gränsen för när bonus betalas ut sattes till 2 000 kronor per månad.

Det skapade starka reaktioner bland Icas kunder. Nu sänks gränsen för bonus till 1 000 kronor i månaden, om man handlar för det beloppet två månader i rad, skriver Aftonbladet.

– Det har funnits kunder som varit oroliga över vad det nya lojalitetsprogrammet betyder för dem. Det ska finnas till även för dem med lite mindre matbudgetar, säger Anders Svensson.

Bonuspoäng nollställs

Ica backar däremot inte angående att bonuspoängen nollställs varje månad, enligt Svensson.

– Det nollställs, det stämmer. Men när vi tittar på kunddata hos våra trogna kunder så är 1 000 kronor i månaden väl under snittet för vad ensamstående seniorer lägger på mat. Vi vill premiera de kunder som väljer att handla på Ica, säger han.

Namninsamling

Kritiken mot företagets nya bonussystem har varit stor på sociala medier och internet. Där har bland annat tusentals personer skrivit under en namninsamling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.