Misstänkt i Fingerprint-utredning avförd

Uppdaterad
Publicerad

Fingerprint Cards avhoppade styrelseledamot Lars Söderfjell är inte längre misstänkt för insiderbrott. Men för fyra andra, däribland förre vd:n och huvudägaren Johan Carlström, väntar åtal i vår.

Det är flera misstänka insiderspår i härvan kring biometribolaget Fingerprint Cards.

I december drog en ny undersökning igång om misstänkt grovt insiderbrott – hemlig information som ska ha läckt i samband med bolagets vinstvarning.

Fingerprint

Både Johan Carlström och Lars Söderfjell frihetsberövades. Men vad gäller Söderfjell har inte åklagare Olof Kronlund vid Ekobrottsmyndigheten kunnat styrka brott.

Läs mer: Misstänkta i Fingerprint-härvan släppta

”Kommer inte vidare”

– Vi har inte fått in någon ny information, vi kommer inte vidare, säger han.

Därför avförs Söderfjell från utredningen. Carlström är dock fortsatt misstänkt, men huruvida Kronlund går vidare till åtal är för tidigt att säga.

Däremot står Carlström och tre andra personer sedan tidigare åtalade för misstänkt olaglig insiderhandel i ett tidigare skede.

Den rättegången är utsatt till i vår. Men för Carlström har tingsrätten, efter önskemål från åklagaren, beslutat att skjuta på rättegången eftersom han är indragen i båda fallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fingerprint

Mer i ämnet