Sänker boränta – men mindre än Riksbanken

Uppdaterad
Publicerad

Flera av storbankerna sänker sina bolåneräntor efter att Riksbanken sänkt sin styrränta till noll.
Men bolåneräntorna faller inte lika mycket som styrräntan.

Nordea sänker räntan på bolån med en bindningstid på tre månader sänks med 0,15 procentenheter till 2,21 procent. Räntan på ettåriga lån sänks lika mycket till 2,15.

Övriga räntor, med bindningstider på upp till åtta år, sänks med 0,10 procentenheter. Ett lån bundet på tre år får en ränta på 2,35 procent och ett femårigt lån på 2,80 procent.

Reporäntan sänktes i går från 0,25 procent till noll.

Även Handelsbanken sänker

Även Handelsbanken meddelar att man sänker bolåneräntorna. Bankens bolånebolag Stadshypotek sänker med mellan 0,10 och 0,20 procentenheter, beroende på bindningstid.

Räntorna justerades även nedåt något i förra veckan, då marknadsräntorna föll på förväntningar om en reporäntesänkning, skriver banken i ett pressmeddelande.

Räntan på ett bolån med bindningstiden tre månader blir från månadsskiftet 2,23 procent, ettåriga lån får räntan 2,17 procent och ett lån bundet på fem år 2,81 procent.

Också SBAB sänker bolåneräntorna, med mellan 0,07 och 0,20 procentenheter. Efter sänkningen blir räntan på lån med bindningstiden tre månader 2,15 procent. Räntan på lån bundna i ett år får räntan 2,14 procent, treåriga lån 2,34 procent och lån bundna i fem år 2,75 procent.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Räntan sänks till 0 procent

Mer i ämnet