Foto: Emil Langvad/TT

Fler skickar brev och paket i coronatid

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-åriga nedåtgående trenden i antal skickade brev i Sverige ser ut att ha brutits. Försäljningen av frimärken och förpackningar med porto har ökat med 30 procent under våren, vilket är högre än förväntat, skriver Postnord i ett pressmeddelande.

Man ser även en fördubbling i antalet skickade digitala vykort genom appen ”Riktiga vykort”, där också en stor ökning syns till och från områden med många svenskar i Danmark, Norge och Spanien.

Postnord har tidigare gått ut med att man sett en ökning i antalet paket och hemleveranser vilket man tror har med coronapandemin, den sociala distanseringen och besöksförbunden på landets äldreboenden att göra.

”Med alltfler sätt att kommunicera på väljer de flesta en snabb och digital kontakt. En vykorts- eller brevhälsning i postlådan är dock fortfarande mycket uppskattat, ett enkelt sätt att skicka värme och omtanke till nära eller kära som kanske är svåra att träffa just nu” skriver Elisabeth Hansson, chef för Communication Services på Postnord Sverige, i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.