Från Arkivet: 9-årige Emil Forsberg: ”Ska bli bättre än pappa”

Uppdaterad
Publicerad

Redan som barn hade Emil Forsberg siktet inställt på fotbollen. När Mittnytt träffade landslagsstjärnan som 9-åring hade han redan målet klart för sig.

– Jag ska bli bättre än pappa, konstaterade han.

Efter gårdagens utslagning i fotbolls-EM har det svenska herrlandslaget mötts av en hyllningskör i sociala medier. Framför allt har många fans imponerats av mittfältaren Emil Forsberg, som med sina fyra mål blev den bäste svenske målskytten någonsin i ett Europamästerskap.

Att Emil Forsberg skulle göra fotbollskarriär var nog ingen högoddsare redan för 20 år sedan. Emils pappa, Leif ”Lill-Foppa” Forsberg, spelade i Allsvenskan med GIF Sundsvall som utgångspunkt. Det gjorde också Emils farfar, Lennart ”Stor-Foppa” Forsberg.

Den 17 april 2001 gjorde Mittnytt ett besök hemma hos familjen Forsberg efter GIF Sundsvalls hemmapremiär. Redan då hade ”Mini-Foppa” siktet inställt på att bli proffs.

Se när den 9-åriga Emil Forsberg dribblar bort sin pappa i spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.