Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Just att vi har samma mun” – här möter Rebecka Kristoffersson sin biologiska pappa första gången. Foto: SVT

Se Bengts första möte med dottern Rebecka – 32 år efter spermiestölden

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

Rebecka Kristoffersson kom till genom spermiedonation vid Halmstad sjukhus. 32 år senare möter hon för första gången sin biologiska pappa Bengt. En man som fått sina spermier stulna och är i chock över att ha en okänd dotter.  

– Jag är så glad att du ville träffa mig, säger Rebecka Kristoffersson vid deras första möte. 

Helt ovetande har de levt fem kilometer ifrån varandra utanför Halmstad. Rebecka Kristoffersson visar sig ha gått i samma skola som sin halvsyster. 

Se reportaget: Spermiestölden

Uppdrag granskning kan avslöja att en läkare vid Halmstad sjukhus tagit spermier från män som genomgått fertilitetsutredningar och använt dem till insemination. Ett avslöjande som slagit ned som en bomb i flera människor och familjers liv. Rebecka Kristoffersson och hennes syskon Tobias Andersson och Alexandra Pihl är tre av fem hittills upptäckta donatorbarn som kommit till med spermier som tagits olovligen av samma läkare från olika män. 

”Aldrig i min vildaste fantasi”

– Det är en jäkla röra. Jag tycker det är synd att han inte lever längre och kan stå till svars för vad han har gjort och hur han tänkte när han gjorde det. Det tog han med sig i graven, säger Rebecka Kristoffersson.

Även Rebecka Kristofferssons mamma, Anette Andersson, blir ledsen och upprörd när hon i Uppdrag gransknings program “Spermiestölden” får reda att alla hennes tre barn kommit till genom att läkaren tagit spermier utan lov.  

– Jag känner mig helt tom. Det hade jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat tänka mig.

“Vi har samma mun...och näsan med”  – se när Bengt möter sin biologiska dotter Rebecka för första gången i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.