• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten på Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en industribyggnad på Kongahällavägen, mellan Björlanda och Säve flygplats, med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området inom en radie av 3 km att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”När man ligger där är man inte uppkäftig” – se Rune återvända till sjukhussängen. Foto: Privat/SVT

Se känslosamma mötet när Rune återvänder till iva: “Fick ett nytt liv”

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022
Uppdrag granskning ·

Rune Larsson var allvarligt sjuk i covid-19 och på sin 71-årsdag sövdes han. Det hade kunnat sluta där, men Rune överlevde. När han återvänder till intensivvårdsavdelningen på sjukhuset i Värnamo kommer känslorna.

Över 2 500 människor har fram till i dag dött i covid-19 på Sveriges intensivvårdsavdelningar. Skillnaderna mellan regionerna har varit stora när det kommer till hur stor andel av covidpatienterna som överlevt.

För Rune Larsson slutade det lyckligt. Möjligen hade han extra tur eftersom han tillhör Region Jönköpings län – vars iva-vård klarat pandemin bäst i Sverige.

Uppdrag granskning är med honom när han återvänder till intensiven på sjukhuset i Värnamo för ett känslosamt möte. Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vården – Val 2022

Mer i ämnet