Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se videon från hur det såg ut när konsertbesökarna flydde hagelstormen. Foto: Nicole Criner

Här flyr One Direction-stjärnans fans från hagelstormen

Uppdaterad
Publicerad

Fans till den före detta One Direction-medlemmen Louis Tomlinson fick fly hans konsert på Red Rocks amfiteater i Colorado under gårdagen på grund av en kraftig hagelstorm. Haglet skadade flera personer, säger räddningstjänsten till amerikanska The Gazette.

– Det började störta ned med hagel vid Red Rocks och min syster och jag hittade lyckligtvis skydd under en skylt men jag blöder och har stora knölar på huvudet från hageln, säger konsertbesökaren Nicole till The Gazette.

Hon beskriver händelsen som den ”läskigaste kvällen i mitt liv”, men skriver i ett mejl till Kulturnyheterna att hon nu är i säkerhet.

”Som en skräckfilm”

Andra konsertbesökare beskriver krossade vindrutor och vatten som forsar längs amfiteaterns trappor.

– Det var som en skräckfilm, säger en av besökarna.

Arrangörerna rådde besökarna att söka skydd i sina bilar i väntan på att vädret skulle lugna ner sig men ställde senare in konserten.

Räddningstjänsten West Metro Fire Rescue skriver på Twitter att sju personer fördes till sjukhus med icke-livshotande skador. Totalt behandlades runt 90 personer på platsen. Skadorna inkluderar skärsår och brutna ben.

Tomlinson kommenterar

Dagen därpå skriver Louis Tomlinson om sin avbrutna konsert och hagelstormen på Twitter:

”Förkrossad över konserten ikväll, hoppas alla är okej. Jag kommer tillbaka! Även om vi inte spelade kände jag hela er passion. Skickar kärlek till er alla!” skriver han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.