• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

16-årig pojke skjuten i huvudet

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig pojke skottskadades i Malmö på tisdagskvällen. Han träffades av flera skott och har opererats under natten. Tidigt i morse fördes han till neurokirurgen på Universitetssjukhuset i Lund för ytterligare en operation.

Pojken skulle cykla till fotbolls- träning när händelsen inträffade. Ambulanspersonal trodde först att det handlade om en trafikolycka men såg snart att han var misshandlad och hade flera sticksår på kroppen.

16-åringen har skjutits i bl.a. nacken och huvudet. Hans tillstånd uppges vara allvarligt men inte livshotande.

Mordförsök

Pojken hittades vid halvåttatiden på kvällen och har under natten opererats för skador i huvudet, nacken och en axel.

Inledande förhör hölls med pojken under kvällen och han berättade att han misshandlats men mindes inget mer.

-Vi har inte hittat något i hans bakgrund som kan förklara det inträffade, säger Claes-Göran Gunnarsson, inre befäl hos Malmöpolisen till Sydsvenskans nätupplaga.

Händelsen utreds som mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.