-Om det är så att ett minderårigt barn dödat pojken så blir det en situation som är både traumatisk och fylld av ännu fler känslor. Då möter vi familjen eller familjerna och ger dem det stöd som behövs, säger socialchef Ing-Marie Byström till TT.
I går berättade TT att en trovärdig källa lämnat uppgifter om att polisens hetaste spår är att ett annat barn dödat fyraåringen. Polisen vägrar fortfarande att berätta om någon person delgivits misstanke.
-Besvarar jag den frågan så är vi för långt inne i vår utredning. Men vi jobbar fortfarande brett, säger polisens informationschef Robert Loeffel.
Helikopter
På torsdagsförmiddagen hovrade en helikopter ovanför skogsbrynet där det makabra fyndet gjordes i söndags kväll. Syftet är att få bra översiktsbilder av området där fyraåringen hittades död.
Regnet är också i luften. Ibland tränger solstrålarna igenom molnen och ljungbyborna tar sig till avspärrningsbandet för att ”visa medmänsklighet”.
Torsdagen är polisens fjärde dygn i utredningen. ”Det går framåt”, säger både Robert Loeffel och vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson. De hoppas att ett genombrott i utredningen ska uppnås tack vare Riksmordkommissionen som förstärkt polisinsatsen.
Profil tas fram
En gärningsmannaprofil håller också på att tas fram, med hjälp av beteendevetare, rättsläkare, polisutredare, psykologer och kriminaltekniker. Nu deltar uppemot 40 poliser i jakten på barnamördaren i Ljungby.
Den dödade pojkens föräldrar har upplevt det massiva trycket från medierna som ett problem, berättar advokat Max Ahlgren, som utsetts till deras målsägandebiträde.
-De vill just nu bli lämnade i fred för att kunna påbörja ett sorgearbete, säger han till TT.
Rädsla bland Ljungbybor
Kuratorer på Kungshögsskolan vittnar om en extra tydlig rädsla bland barn och vuxna i Ljungby det senaste dygnet.
-Vågar vi låta barnen leka själva? Vågar vi släppa ut dem? Det är vanliga frågor som blev tydliga för våra kuratorer i onsdags. Det är framförallt de vuxna som uttrycker rädsla för en farlig person i samhället, säger Ann-Christin Peterson-Rosén, rektor på Kungshögsskolan, till TT.
Krismöte
På torsdagskvällen hålls ett krismöte i en närliggande förskola.
-Våra tidigare insatser, till exempel en kristelefon, har kanske inte nått fram. Därför bjuder vi in till ett möte för information och samtal om den allmänna oror vi upplever hos folket, säger Carina Karlund, chefsinformatör i Ljungby kommun.