Sven-Erik Alhem. Foto: TT

Alhem: ”Förhören med pojkarna det största frågetecknet”

Publicerad

Det största frågetecknet i Kevin-fallet är hur man kunde hålla förhör med pojkarna utan att ett juridiskt biträde fanns med. Det säger Sven-Erik Alhem, före detta överåklagare.

Sven-Erik Alhem är tydlig med att han inte har tagit del av hela utredningen kring Kevin-fallet och att han inte vill döma någon.

– Men jag är ju mörkrädd, det kan jag säga. Det blev jag redan när jag såg det första avsnittet i SVT och tog del av DN:s uppgifter.

TV: Se polisens förhör – så blev pojkarna huvudmisstänkta

Sven-Erik Alhem menar att det finns några fundamentala frågetecken i den information som kommit fram kring utredningen.  

Det absolut största frågetecknet är, enligt Alhem, hur man kunde hålla förhör med pojkarna, som då var 5 och 7 år gamla, utan att ett juridiskt biträde fanns med under varje förhör.

– Att något liknade skulle ske i dag är uteslutet, säger Sven-Erik Alhem.

LÄS MER: Fallet Kevin – Detta har hänt

Den tidigare överåklagaren menar också att en bevistalan i domstol hade lett till större rättssäkerhet.

– Barnens föräldrar hade kunnat påkalla en sådan, men frågan är, fick de någon upplysning om att den möjligheten fanns, säger Sven-Erik Alhem.

Nu har 19 år gått sedan 4-åriga Kevin hittades död och Sven-Erik Alhem tror att det blir svårt att, om de två bröderna anses oskyldiga, hitta den skyldiga.

– Men det är inte omöjligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Kevin

Mer i ämnet