Dotter och Anna Bergendahl gick direkt vidare till final under Melodifestivalens deltävling två i Scandinavium på lördagen. Foto: Foto Claudio Bresciani / TT

Anna Bergendahl och Dotter vinnare i andra deltävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Anna Bergendahl med ”Kingdom Come” och Dotter med ”Bulletproof” kammade hem finalplatserna efter deltävling två i Göteborg. Debutanten Paul Rey och duon Mendez och Alvaro Estrella får tävla vidare i Andra chansen.

– Jag har verkligen inte fattat det. Jag vill tacka alla som har röstat på mig och Dotter! Det är så generöst, säger Anna Bergendahl efter beskedet.

Det blir Anna Bergendahls tredje final i Melodifestivalen. När hon debuterade 2010 vann hon hela kalaset – men lyckades för första gången i svensk Melodifestivalhistoria inte kvala in till finalen i Eurovision Song Contest. Förra året slutade hennes ”Ashes to ashes” på en tiondeplats i finalen.

Även Dotter går vidare direkt till finalen.

– Det var låten som gjorde det. När vi skrev den här låten kände jag, shit, den här måste jag göra i mello, säger Dotter. Det är så otroligt sjukt. Jag var stensäker på att jag max skulle bli femma.

Bakom artistnamnet Dotter döljer sig Johanna Jansson och hon har tidigare haft två bidrag i final som låtskrivare. Dotter var med och skrev både Mariettes ”A million years” som kom fyra 2017 och Lina Hedlunds ”Victorious” som kom elva i fjol.

Det blev dock bara en sjätteplats i hennes första försök som artist 2018, trots att ”Cry” var favorit hos oddssättarna. Men med ”Bulletproof” gick det desto bättre.

Resultat från deltävling två i Göteborg

Direkt till final

Anna Bergendahl: ”Kingdom come”

Dotter: ”Bulletproof”

Andra chansen

Paul Rey: ”Talking in my sleep”

Mendez featuring Alvaro Estrella: ”Vamos amigos”

Utslagna

Klara Hammarström: ”Nobody”

Linda Bengtzing: ”Alla mina sorger”

Jan Johansen: ”Miraklernas tid”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.