Ännu ett distrikt för Mona Sahlin

Publicerad

Socialdemokraternas partidistrikt i Västmanland beslutade i dag att stödja Mona Sahlin som ny partiordförande, uppger SVT:s Tvärsnytt. Därmed stöds hon av 10 av 26 distrikt hittills.

Dessutom vill distriktet att förre kommunministern och distriktets ord- förande Sven-Erik Österberg ska ha en central roll i partiet.

Norrbottendistriktet avstår från att föreslå ett namn. -Vi tycker att val- beredningen ska få arbeta i lugn och ro, säger vice ordföranden Peter Roslund. Inte heller Kronobergs- distriktet tog i dag någon ställning.

”En bra kandidat”
Antalet partidistrikt som stöder Mona Sahlin som Göran Perssons efterträdare ökar, nu är det alltså tio av 24 distrikt som stöder henne som blivande partiledare för socialdemokraterna.

LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin stöder Mona Sahlin som partiledarkandidat.

-Jag har sagt att hon är en bra kandidat, men att LO inte ska ta ställning till vilken partiledare vi ska ha. Vi ska kunna samarbeta med vem det än blir, säger hon till TT.

Men i över hälften av alla partidistrikten brister stödet för Sahlin. Detta faktum kommenterar Wedin med att det knappast funnits någon partiledare som från början haft ett hundraprocentigt stöd.

Wanja Lundby-Wedin har inte fått någon fråga om hon själv vill kandidera och på frågan om hon skulle vilja svara hon:

-Nej det skulle jag inte. Jag är LO-ordförande och hoppas så förbli.

Distrikt som stöder Sahlin

Visa

Blekinge, Göteborg, Kalmar, Stockholms län, Stockholms arbetarekommun, Sörmland, Västerbotten, Västmanland, Örebro, Östergötland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer