Hampus Nyberg från SVT ger läsare en chans att tycka till om SVT Nyheter nya app. Foto: SVT

Här är SVT Nyheters nya app

Snabbare, enklare och mer överskådlig – så beskrivs SVT Nyheters nya app. Användarna kan vänta sig både ett nytt utseende på appen men också en betydligt snabbare och enklare upplevelse.

Efter drygt ett halvårs utveckling släpps nu SVT Nyheters nya app. Vid första anblick är det tydligt att det är nya färger och ett nytt, fräscht utseende. Men det finns givetvis mer nyheter än bara utseendet.

– Det är en ny app som är helt så kallat native. Den bygger på plattformarna hos ios och androids teknik, säger Anders Thoresson, produktägare för nyhetstjänsterna.

”Mycket snabbare”

På ren svenska betyder det att läsarna kommer se en tydlig skillnad.

– Jag tror att de största skillnaderna som märks är, förutom det rent uppenbara nya utseendet, att appen är mycket snabbare. Laddningstiden är mycket kortare och det är mindre mängder data som används. Även om man sitter på en sämre uppkoppling kommer appen fungera på ett bra sätt, säger Anders Thoresson.

– Efter att man använt den ett tag kommer man känna ”den här är snabb!”

Svajpa mellan artiklar

Utvecklarna på SVT:s it-avdelning har också fokuserat på överskådligheten. Det kommer exempelvis gå att svajpa på skärmen mellan olika artiklar i exempelvis en artikelserie eller en granskning.

– Jag är mest nöjd med översiktligheten. Vi har lyckats skapa ett bra sätt för läsarna att gå mellan olika delar i ett paket av artiklar. Man kan fortsätta läsa enkelt och få en överblick, säger Anders Thoresson.

Tummen upp från läsarna

Appen har tagits fram med hjälp av feedback från läsarna. SVT:s utvecklare har just nu hjälp av ungefär 1.500 aktiva testare som har fått säga sitt under hela processen. SVT har också gått ut bland människor på stan och frågat vad de tycker om appen.

– Det har varit väldigt viktigt för oss att träffa människor med olika sorters behov.

Appen laddar du ned i din mobil som vilken app som helst. Den som redan har SVT Nyheters app behöver bara göra en uppdatering så får man automatiskt den nya appen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer