Arbogamamman tagen ur respiratorn

Uppdaterad
Publicerad

Den svårt skadade 23-åriga mamman till de mördade barnen i Arboga har kopplats ur respiratorn och fått sin dosering av sömnmedel minskad.

-Läkarna säger att hon har goda chanser att klara sig. Men det kanske dröjer till efter helgen innan hon är vaken, säger kvinnans far till TT.

Kvinnan har legat nedsövd med skallskador på Akademiska sjukhuset i Uppsala sedan morden på hennes barn, i hemmet i Arboga, den 17 mars.

En 31-årig tysk kvinna misstänks för mord och mordförsök.

Att hålla en patient nedsövd så länge som tio dagar är varken konstigt eller ovanligt, förklarar professor Lars I Eriksson vid Karolinska institutet. Han är expert i anestesiologi och intensivvård.

-Det är en del av behandlingen av en svårt sjuk patient. Graden av nedsövning och längden på den varierar med patientens behov och vilken sorts skador det rör sig om, säger Eriksson till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.