Arenatak kollapsade

Uppdaterad
Publicerad

Halv fyra på lördagsmorgonen rasade taket till nya arenan i Vänersborg. Enligt SOS Alarm har ingen människa skadats, men större delen av taket har rasat och området har spärrats av.

Det är en omkring hundra kvadratmeter stor yta av taket på arenan som rasat. Där har det blivit ett stort hål och mängder med snö har rasat ner och in på bandybanan.

Risken för ytterligare ras i arenan bedöms som stor. Ingen vågar gå in eller gå upp på taket.

-Jag begriper inte hur vi ska göra, det blir inte lätt att lösa det här, säger Karl-Erik Johansson, insatsledare vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund till TTELA på nätet.

Ansvariga för fritidsförvaltningen är på plats och Peter Nilson, chef för Arena Fritid i Vänersborg, säger till Radio Väst att man skottade rent taket så sent som under fredagen.

Avspärrat

Området kring arenan är avspärrat och man avvaktar nu väderläget så att det blir möjligt att gå in och göra en besiktning.

Vänersborgs Arena är helt ny. Den invigdes i september i fjol men bygget har kritiserats hårt sedan kostnaderna till synes okontrollerat rakat i höjden.

Ursprungligen kostnadsberäknades den till 140 miljoner.

Under julveckan stoppade kommunen alla utbetalningar till leverantörer och entreprenörer. Då hade man redan betalat ut 246 miljoner kronor. För närvarande är notan nu uppe i 275 miljoner kronor.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.