Hela familjen skulle till Cypern: ”Det är för jävligt”

Uppdaterad
Publicerad

De nio medlemmarna i familjen Gustafsson/Wennström/Hindrikes från Dalarna är bland de över 3 000 människor som drabbas av att Ving ställer in sina flyg i dag. Först när de kom till Arlanda fick de beskedet – resan hade ställts in.

– En annan kan ju ta det, men barnen har ju verkligen sett fram emot det här, säger Mattias Hindrikes.

Familjen är besvikna över att de inte fick besked tidigare.

– Överallt i media stod det att det var lugnt. Det ordnar väl upp sig tänkte vi. Sen kommer vi hit i dag och får det här beskedet, säger Mattias Hindrikes.

På söndagsförmiddagen svarade Ving i ett pressmeddelande på flera frågor som deras kunder hade om Thomas Cook Groups rekapitaliseringsprocess. Där stod det bland annat:

”Vi har full förståelse för att man som kund kan känna sig orolig med tanke på medias spekulationer och skriverier, men den rekapitaliseringsprocess som pågår påverkar inte våra resor.”

Mattias Hindrikes tycker Ving borde ha gått ut med information om vad som höll på att hända.

– Det är inte okej. De kunde ha gått ut med informationen tidigare. De borde ha vetat vart de var på väg någonstans, säger han. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.