Busschauffören Eva är inte trygg på bussarna – ”det är för fullt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter åtgärder som bland annat att passagerare inte släpps på bussen genom de främre dörrparet, känns yrket återigen tryggt för Eva Svensson. Men själv undviker hon helst att färdas i kollektivtrafiken på väg till och från jobbet som busschaufför.

– Jag tycker synd om dom som inte har möjlighet att undvika resor under rusningstiden. Jag skyltar fullsatt för att visa att det är för fullt för att vara covidsäkert. Sen är det pendlarens eget val, om det är deras enda alternativ är det hemskt för dem, säger Eva Svensson. 

Själv har hon köpt en bil – något hon uppger med viss motvillighet.

– Jag vill inte bli en siffra i statistiken, säger hon till SVT Nyheter.

Trots uppmaningar om att undvika kollektivtrafiken är trängseln ofta stor i rusningstrafik. Det visar en sammanställning av trafikläget under de senaste veckorna från landets 21 länstyrelser. Och nu kräver landets länsstyrelser tydliga nationella riktlinjer för vad som ska räknas som trängsel. 

Ser mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.