Centerpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Emil Källström säger att han ska lämna alla sina politiska uppdrag vid mandatperiodens slut. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

C-toppen Emil Källström lämnar sina uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Centerns ekonomiskpolitiske talesperson Emil Källström säger till tidningen Nordsverige att han till nästa mandatperiod lämnar alla sina politiska uppdrag.

– Jag sade redan när jag blev invald via personval att jag inte tänkte bli politiker på heltid livet ut. Efter tolv år och tre mandatperioder tänker jag infria det löftet, säger han till tidningen.

34-årige Källström ger inte några detaljer om vad som väntar efter politiken, mer än att familjens fasta punkt blir gården utanför Örnsköldsvik.

– Jag kommer givetvis att vara kvar i Centerpartiet, men ställer inte upp för några som helst uppdrag under den kommande mandatperioden. Jag vet ännu inte vad jag ska göra när jag lämnar riksdagen efter valet nästa år. Men jag stänger inte dörren för framtida kommunala uppdrag, säger han.

Källström är sedan 2006 ledamot i kommunfullmäktige i Örnsköldsviks kommun och har sedan 2010 suttit i riksdagen för C. Sedan 2014 är han partiets ekonomiskpolitiske talesperson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer