Helena Lindahl är Centerpartiets förstanamn till riksdagen. Foto: SVT

Helena Lindahl (C) vill lyfta Norrlandsfrågor

Uppdaterad
Publicerad

Det ska bli enklare att bo och leva i Västerbotten, det är Centerpartisten Helena Lindahls grundbudskap inför valet. Hon står som förstanamn på partiets riksdagslista i länet och tänker ta upp frågor som polistäthet och äganderätt om hon blir vald.

Centerpartiet går till val runt frågor som ökad trygghet, grön framtid och ett Sverige som håller ihop. För partiets förstanamn i Västerbotten, Helena Lindahl, är det centralt att det finns samma förutsättningar var du än bor.

– Vi vill ha ökad balans och rättvisa mellan storstäder och glest befolkade områden. Det ska bli enklare att arbeta, bo och leva i Västerbotten och norra Sverige, säger Lindahl.

Val 2018 – #dinröst

Vill se fler poliser

Om hon får väljarnas förtroende i valet vill hon arbeta med frågor som rör Norrland, till exempel plogning av vägar, rätten att själv bruka sin skog och polistäthet.

– Södra Lapplands polisområde är lika stort som Danmark och har en polisbil på vardagskvällar och nätter och det duger inte, säger Lindahl.

– Sen tycker jag att äganderätten för skogsägarna måste prioriteras upp. Det är inte okej att det sitter en byråkrat hundra mil bort och säger att en skogsägare inte får bruka sin skog.

Vill att pengar från vattenkraften ska stanna

Andra frågor som Centerpartiet lyfter fram är bättre villkor för företagen och en miljöteknik baserad på ny teknik. Partiet tycker också att intäkter från till exempel vattenkraft i högra grad ska stanna kvar där det produceras.

– Fastighetskatt på energiproducerande fastigheter går idag direkt till staten, och vi tycker att den ska stanna i regionerna där den kommer göra mycket mer nytta. För då kan regioner och kommuner på ett helt annat sätt planera och utveckla sin framtid, säger Lindahl.

Tre frågor som Helena Lindahl vill driva om hon blir vald

– Se till att enskilda vägar blir plogade

– Ökad polistäthet i Västerbotten

– Stärkt äganderätt för skogsägarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet