Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Meditation och lägereld på papparetreat ute i skogen. Foto: SVT

De startade retreat för pappor: ”Har blivit tydligare att vi behöver varandra”

Uppdaterad
Publicerad

Videon där Jon Oskarsson, Linus Lundkvist och Jonas Mandelstam bjöd in andra pappor att delta i ett papparetreat blev viral. ”Cringe”, ”obehagligt” och ”nu bombar vi Stockholm” löd kommentarerna. Men retreaten blev en succé för deltagarna.

– Det har funnits en avsaknad av ytor där pappor får komma tillsammans. Kvinnor har varit mycket bättre på det, säger Linus Lundkvist i dokumentärserien Tre pappor.

Yoga, diskussion och reflektion, musik, dans och kakao. Retreaten startades av Stockholmspapporna Jon Oskarsson, Linus Lundkvist och Jonas Mandelstam för att tillsammans kunna bli bättre pappor. 

I en video bjöd de in fler att delta. Men reaktionerna blev inte riktigt vad de väntat sig. Kommentarerna öste in och de var långt ifrån positiva.

Videon, som lades ut på youtube hösten 2020, fick snabbt tusentals visningar. Den plockades även upp av Dyngbaggegalan och har nästan 300 000 visningar bara på det kontot.

– Det var nån som skrev “nu bombar vi Stockholm”, nån som skrev “va fan går ni på för droger, en tyngre medicinerad liga har jag aldrig sett”, berättar Linus Lundkvist.  

Men kommentarerna blev främst sporrande. Trion höll sin första retreat 2020. Sedan dess har det blivit ytterligare en pappahelg och ambitionen är att fortsätta.

Se dokumentärserien Tre pappor i SVT 1 söndag 21.00 eller på SVT Play.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Videon på papporna plockades bland annat upp av instagramkontot Dyngbaggegalan. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.