Foto: SVT

Demokraterna öppnar för kompromiss om Västlänken

Uppdaterad
Publicerad

Demokraterna öppnar nu för en kompromiss vad gäller Västlänken. I en debattartikel i tidningen GP säger partiledaren Martin Wannholt att en bred politisk konstellation kan skapas om Hagastationen pausas.

Oroad över Alliansens svaga mandatfördelning ser sig Demokraterna nödgade att kompromissa för att stadga upp det borgerliga blocket.

”Pausa tunneletapperna förbi Haga och Korsvägen tills en ny grundlig utredning ger svar på om etapperna bör byggas vidare”, det skriver Demokraternas partiledare Martin Wannholt i en debattartikel i GP.

Val 2018 – #dinröst

Om så sker kan Demokraterna tänka sig att stödja Alliansen i det fortsatta arbetet att bilda ett starkare alliansstyre.

Vidare skriver Martin Wannholt:

”Det betyder att den norra delen av Västlänken kan byggas färdig och skapa fyra nya underjordiska perronger vid sidan av Centralstationen. Därmed kan pendeltågen norrifrån få ny plats precis som planerat och den övriga Centralstationen avlastas. Kapacitetsfrågan blir hanterad för lång tid framöver, därmed har grundargumentet för Västlänken tillgodosetts.”

Debattartikeln avslutas:

”Med Västlänkenfrågan hanterad på detta sätt så kan en bred politisk konstellation skapas. Pausad Hagastation är nyckeln till att styra Göteborg.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet