Dieter Hamprecht Foto: SVT

Dieter lurades på tusentals kronor av sin tandläkare

Uppdaterad
Publicerad

En tandkrona som lossnat, tandvård som aldrig slutförts och fakturor som helt saknar specifiktioner. Så har tandläkaren blåst Dieter Hamprecht på tusentals kronor. Nu har Försäkringskassan polisanmält tandläkaren för grovt bedrägeri.

Dieter Hamprechts tandläkare fick honom att betala tusentals kronor för mycket – för en behandling som aldrig har slutförts.

– Det är rent bedrägeri. Jag har betalat en massa pengar och jag har fortfarande ingen tandkrona. Det tycker jag är bedrövligt! 

Problem efteråt

Dieter Hamprecht har anmält tandläkaren till Inpektionen för vård och omsorg eftersom han anser att den behandling som han har fått inte varit bra. Han har haft stora problem med tänderna efter att tandkronan som han fick lossnat.

LÄS MER: Varnar för organiserad brottslighet

Men tandläkaren har även polisanmälts av Försäkringskassan. För han har inte bara lurat Dieter på pengar. Han misstänks för grovt bedrägeri och för att systematiskt ha lurat staten på ersättning från det statliga tandvårdsstödet.

Betalt för ingrepp som aldrig gjorts

Totalt handlar det om över 100.000 kronor som tandläkaren ska ha fuskat till sig genom att kräva ersättning för ingrepp på olika patienter som aldrig utförts.

– Jag är inte förvånad över att höra det. Det verkar alldeles för lätt att fuska till sig pengar även från Försäkringskassan, säger Dieter Hamprecht.

”Se till att ha papper”

Dieters råd till andra patienter är att se till att alltid få klara papper där det tydligt är specificerat vad det är man betalar för. Han berättar att på en av tandläkarens fakturor stod det bara ”tandvård”. Men inte vilken typ av tandvård som han skulle betala för.

LÄS MER: Drabbade patienter får inget veta

– Så får det inte gå till. Jag vet inte varför jag inte reagerade. Men det är väl så att man litar på folk, man vill ju inte tro det sämsta. Man utgår från att människor är schysta.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.