Hundratusentals tv-tittare drabbas av kanalkonflikterna. Foto: TT

Discovery inblandat i flera tv-bråk

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte första gången som Discovery Networks är inblandat i ett tv-bråk. I princip har man varit inblandat i en konflikt varje år de senaste åren, vilket drabbat hundratusentals tv-tittare.

Bara denna sommar har det blivit två. Förutom den nu pågående släcktes i juni Discovery Networks kanaler för 1,5 miljoner tv-tittare som hade Telia-abonnemang. 

Här några konflikter de senaste åren:

* Juni 2017 – Discovery Networks kanaler släcks för 1,5 miljoner tv-tittare som har Telia-abonnemang efter att Telia och Discovery Networks inte lyckats komma överens om ett nytt tv-avtal i tid. Tv-tittarna får tillbaka kanalerna efter drygt ett dygn.

* Februari 2016 -  800.000 svenskar förlorar tillgången till tolv av sina tv-kanaler, däribland Kanal 5, Kanal 9 och Discovery Channel, i en tv-konflikt mellan Telenor och Discovery Networks. Efter drygt en vecka kommer parterna överens om ett nytt avtal och tv-tittarna får tillbaka sina kanaler.

* April 2015 – flera tv-kanaler släcks ner efter bråk mellan Telia och SBS Discovery. Telia vill inte gå med på kanalpaketeringen som SBS vill sälja. 700.000 drabbas och många kunder väljer att lämna Telia under den veckolånga konflikten.

LÄS MER: Discovery riskerar släckas ner igen

LÄS MER: Tv-kanaler har släckts för tv-kunder

LÄS MER: Tv-kanaler släcktes i natt

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer