Facebook har kallat hackningen det största säkerhetsintrånget i företagets historia. Foto: Janerik Henriksson/TT

Efter hackningen: Facebook på jakt efter nytt cybersäkerhetsbolag

Publicerad

I efterdyningarna av den stora Facebook-hackningen vill sociala medier-jätten nu köpa upp ett större cybersäkerhetsbolag, det uppger källor till nättidningen The Information.

Som en effekt av den stora Facebook-hackningen som inträffade den 25 september och som exponerade uppgifter från flera miljoner av sociala medier-jättens användare vill Facebook nu stärka säkerheten genom att köpa upp ett större cybersäkerhetsbolag, det uppger källor till nättidningen och techsajten The Information.

Miljoner användare drabbade

Facebook har kallat hackningen det största säkerhetsintrånget i företagets historia och drygt 30 miljoner användare drabbades. Av dessa ska 14 miljoner användares namn, kontaktinformation, kön, relationsstatus, 15 senaste sökningar och incheckningar ha exponerats.

Inledningsvis meddelade Facebook att uppemot 50 miljoner konton hade hackats och runt 90 miljoner användare hade loggats ut efter att ha riskerat att få sina konton hackade.

Har inlett samtal

Svagheten ska ha funnits i funktionen ”visa som”, där användare kan se hur profilen ser ut för utomstående. På så vis ska hackarna via bugg fått tillgång till den digitala lösning som gör att användare kan vara automatiskt inloggade och alltså inte behöva fylla i sitt lösenord vid varje inloggning.

Enligt The Information har Facebook, som ett sätt att stärka säkerheten, inlett samtal med flera stora cybersäkerhetsfirmor angående ett eventuellt uppköp. Vilka företag det handlar om är ännu inte känt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer