Friluftsprylar är ofta dyra och allt fler väljer nu att köpa dem på second hand Foto: TT

Fler handlar friluftsprylar på second hand

Publicerad

Varje år utser begagnat-sajten Blocket ”Årets begagnade julklapp”. Under 2017 har man märkt av en ökning av sökningar efter vandringsutrustning med 30 procent.
– Vi har hört om ett växande intresse för fjällvandring under året. Det är teknologi och funktionalitet som kostar, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket.

Har du ett par vandringskängor eller ett lyxigt tält som ligger och skräpar i förrådet? Då är det en bra idé att försöka sälja dem på begagnatmarknaden. Friluftsprylar är ofta dyra och allt fler väljer nu att köpa dem på second hand.

Det har märkts även på Blocket, där privatannonser för vandringskängor, ryggsäckar och skor i kategorin ”Camping och friluftsliv” ökat med 15 procent.

– Under året har vi hört om ett växande intresse för fjällvandring. Att bege sig ut på vandring kräver kläder, skor och utrustning som tål väder och vind. Det är teknologi och funktionalitet som kostar. Har man vandringsprylar hemma som inte kommer till användning är det god tid att sälja det vidare nu, säger Linnéa Aguero.

Blocket har utsett vandringsutrustning till ”Årets begagnade julklapp”, vilket innebär att man sett ett ökat intresse och större utbud under året. Blockets undersökning i samarbete med Kantar Sifo visar också att mer än var tredje svensk (35 procent) upplever att intresset för friluftsliv ökat bland familj och vänner.

Kriterier för Årets Begagnade Julklapp:

Visa

● Produkten ska ha väckt ett stort intresse under året och ligga i tiden.

● Produkten ska ha ett väsentligt andrahandsvärde och vara efterfrågad bland människor som handlar begagnat.

● Produkten ska finnas på andrahandsmarknaden i stor eller ökad omfattning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer