Se Björn Natthiko Lindeblad berätta om sin rädsla inför att dö i ALS. Foto: Skavlan/SVT

Före detta buddhistmunken: ”Jag är mest rädd för slutet”

Uppdaterad
Publicerad

Civilekonomen och den tidigare buddhistmunken Björn Natthiko Lindeblad lider av sjukdomen ALS. I Skavan berättar han om vad som skrämmer honom mest med sjukdomen.

– Det är det väl ingen som blir förvånad över att jag inte ser fram emot det, säger han.

Björn Natthiko Lindeblad blev känd för många efter sitt ”Sommar i P1” i år. Där berättade han inte bara om sitt tidigare liv som buddhistmunk utan också om hur det var att få beskedet att han lider av den kroniska sjukdomen ALS som bryter ner hjärncellerna och förlamar kroppen.

– Det vanligaste sättet som man går bort på i den här sjukdomen är att andningen fallerar och i bästa fall så somnar man in av koldioxidförgiftning i lungorna på natten, säger han i programmet.

Vill du se hela intervjun med Björn Natthiko Lindeblad? Se Skavlan fredagen den 13 november i SVT1 klockan 21.00 eller från klockan 17.00 samma dag på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.