Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För första gången sedan valet möts riksdagpartiernas partiledare i Agendas partiledardebatt. Hör programledarna Camilla Kvartoft och Anders Holmberg om vad debatten kan komma att bjuda på.

Första debatten sedan valet: Här är ämnena

Uppdaterad
Publicerad

För första gången sedan valet drabbar partiledarna samman i Agendas partiledardebatt på söndag. Det blir Ulf Kristerssons (M) första som statsminister och Magdalena Anderssons (S) som oppositionsledare.

– Det är ju ombytta roller när den gamla oppositionen nu tagit över regeringsmakten, säger Camilla Kvartoft.

Den nya regeringen är på plats och ska för första gången möta oppositionen i en tv-debatt. I två timmar ska partiledarna debattera ämnena migrationen, välfärden, klimatet och hushållens ekonomi. Varje ämne startar med en duell mellan två partiledare som följs av en debatt tar alla deltar.

– Vi tycker att alla ämnena känns angelägna men det blir spännande att se vad partierna väljer att lägga krutet på, säger Camilla Kvartoft som leder Agendas partiledardebatt tillsammans med Anders Holmberg.

Ekonomin i fokus

Första ämnet ut är migrationen, där regeringen och Sverigedemokraternas förslag om att sänka antalet kvotflyktingar skapat debatt. Kvällen avslutas med kanske den mest aktuella frågan just nu, hushållens ekonomi.

– Det är självklart att tala om ekonomin när inflationen är skyhög och folk undrar hur de ska klara vintern, säger programledaren Anders Holmberg.

Partiledardebatten i Agenda sänds på söndag klockan 20:00 i SVT 2 och på SVT Play.

Dueller

Migrationen:

Annie Lööf (C) – Johan Pehrson (L)

Välfärden:

Ebba Busch (KD) – Per Bolund (MP)

Klimatet:

Ulf Kristersson (M) – Magdalena Andersson (S)

Hushållens ekonomi:

Jimmie Åkesson (SD) – Nooshi Dadgostar (V)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.