Karin Granberg och Suzanne Axell chattade med tittarna. Foto: Matilda Sandberg/SVT

Läs chatten med Karin Granberg och Suzanne Axell

Uppdaterad
Publicerad

Fråga doktorn firar 600 program – det vill vi fira med er! Här kan du läsa hela chatten med doktorn Karin Granberg och programledaren Suzanne Axell.

Du vet väl att Fråga doktorn finns i Duo-appen? Där kan du skicka in din fråga, chatta och quizza om kroppen.

Här kan du ladda hem Duo-appen till din telefon

Chatta med doktorn Karin Granberg och programledaren Suzanne Axell

Tack alla fantastiska människor som har tänkt på oss ikväll! Nu ska jag till hotellet här i Umeå och fira med en ostmacka.Jag har sagt det förr och säger det igen-utan alla er därute som tittar,skulle vi inte vara någonting alls!Ha en fin Halloween och Allhelgona,så ses vi nästa måndag igen(om allt går bra som min fina mormor Lily brukade säga...)'Stor kramar!'Suzanne

Hej!

Stort tack för alla frågor och att ni tittar. Tack att ni valt att dela den här kvällen med oss. Sköt om er och ta vara på varandra.

Kram / Karin

Stort tack för alla bra frågor! Nu avslutar vi kvällen chatt med Karin och Suzanne!

Vi sparar de obesvarade frågorna till kommande sändningar. Du kan också skicka in din fråga till oss via Duo-appen eller i vårt frågeformulär.

Julia • Min mamma har mus arm vad för övning ska man göra

Hej Julia!

Excentrisk träning - googla , se övningar på Y tube , eller boka tid till en fysioterapeut. Epikondylitbandage. Ändra belastning på just de muskelfästena - minska rotation på underarm med belastning minska statiskt ensidigt och repetitivt arbete med underarm.

I enstaka fall kortison spruta.

Massera området för att få bättre cirkulation

Lycka till

Hanna • Hej jag heter hanna och min pappa har fått en hjärtinfarkt och med hjärt stopp och är rädd för att det ska hända ingen vad ska jag göra?

Hej Hanna!

Jag förstår att det var en otäck upplevelse och att du är orolig . Prata med din pappa och mamma. Du kan följa med din pappa på läkarbesök och ställa frågor till doktorn angående detta , om din pappa säger ok. Din pappa bör vara väl genomgången och undersökt efter hjärtstoppet och har med all säkerhet fått mediciner för sitt hjärta

Englis • Hej! Jag har ofta ont i huvudet vad kan jag göra åt det?🤒

Hej Englis!

Om jag var du skulle jag kontrollera synen, blodtrycket och nacken i första hand . Om du har neurologisk påverkan med svaghet domningar i armar , ben, eller dubbelseende eller morgon huvudvärk med illamående och kräkning - boka läkarbesök

Vendekråkan • Tack och fortsätt med flera bra program

Emma • Varför ville ni jobba som en doktorn

Hej Emma!

Min mamma blev svårt sjuk när jag var 9 år. Då bestämde jag mig!

Alexandra • Är det kul att va doktor??

Jaaa

Jesse • hej..Hur ska jag göra.för att anmäla en läkare..? i mitt fall dunkade en läkare mig på ryggen på mitt skolios stag..helt oförberett.mina ben slutade fungera.av det..va normal innan ryggdunken.

Hej Jesse! Klagomål i första hand till verksamhets chef . Anmälan till patientnämnden eller IVO.

Bra att du säger ifrån om något blivit fel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fråga doktorn

Mer i ämnet