Arthur med husse Mikael Lindnord. Foto: TT

Gatuhunden Arthurs äventyr kan bli film

Publicerad

Historien om Arthur, den herrelösa hunden från Ecuador som hittade en familj i det svenska multisportlandslaget, har blivit en världsnyhet. Snart kan den också bli film. – Det är surrealistiskt, säger nyblivna hussen Mikael Lindnord.

Som SVT tidigare har berättat har telefonen inte slutat ringa hemma hos familjen Lindnord i Örnsköldsvik, när världens medier står på rad för en intervju med Arthurs nya husse, Mikael Lindnord.

Nu har det visat sig att det inte bara är nyhetsmedier som är intresserade. Enligt Aftonbladet har även filmbolagen och bokförlagen börjat intressera sig för Mikaels och Arthurs historia.

– Jag har inte förstått det än. För några minuter sedan hade jag Skypemöte med producenten som jobbade med Sagan om Ringen-filmerna. Om en halvtimme ska vi prata med Lionsgate. De pratar om Oscarsgalan och Cannes. Det är surrealistiskt, säger Mikael Lindnord till Aftonbladet.

Började med en köttbulle

Arthurs äventyr började i en bergsby i sydamerikanska Ecuador. Där bjöd det svenska multisportslaget, med Mikael Lindnord i spetsen, byrackan på en köttbulle. Från den stunden var de oskiljaktiga. Arthur sprang med laget genom hela tävlingen ända in i mål.

Mikael Lindnord blev så förtjust i Arthur att han beslutade sig för att adoptera hunden. Efter lite strul med svenska myndigheter fick Arthur till slut korsa Atlanten och landade i förra veckan på Arlanda. Just nu sitter äventyrsjycken i karantän i fyra månader framåt.

Kravet: Engagemang för gatuhundar

Om det blir en film, och vem som i så fall får uppdraget, har Mikael Lindnord ännu inte bestämt sig för.

– Vi vill höra vad alla har att säga. Det är viktigt att vi får en bra känsla och att de är lika engagerade i frågan om gatuhundar som vi är, säger han till Aftonbladet.

En sak är i alla fall säker, Mikael Lindnord vill inte spela sig själv i filmen. Hur det ser ut för Arthur på den fronten får vi dock vänta och se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gatuhunden Arthur

Mer i ämnet