Greta Thunberg och Dalai Lama hade ett digitalt möte där klimatet givetvis stod i fokus. Klimataktivisten hade också en läxa att skicka med till den religiösa ledaren. Foto: SVT

Greta Thunbergs videomöte med Dalai Lama: ”Sprid kunskap”

Uppdaterad
Publicerad

Greta Thunberg har haft ett videomöte med bland andra Dalai Lama. Klimataktivisten hyllade den buddhistiska ledaren för hans engagemang men passade också på att ge alla tittare en hemläxa.

– Lär er så mycket som möjligt och sprid det sen till andra, sa Greta Thunberg under mötet.

De är två av de starkaste rösterna när det kommer till frågan om klimatförändringarna. I lördags hade de ett virtuellt möte med varandra – den 18-åriga klimataktivisten Greta Thunberg och den 85-åriga religiösa ledaren Dalai Lama.

Dalai Lama passade på att både hylla den svenska aktivisten samtidigt som han kritiserade sin egen generation.

– När jag hörde den här unga tjejen från Sverige kände jag att det finns hopp för nästa generation. Min generation skapade massa problem som de nu måste lösa, sa den buddhistiska ledaren.

Hyllade Dalai Lamas arbete

Greta Thunberg tackade Dalai Lama för hans engagemang i klimatfrågan och passade också på att ge en uppmaning till alla deltagare och tittare vid mötet.

– Utbilda er, lär dig så mycket som möjligt och sprid sen det till andra, sa Greta Thunberg.

Se en del av deras videomöte i spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.