Agnetha Andersson, politisk sekreterare Västra Götalandsregionen. Foto: TT/privat

Hackerattack mot S – hemsidan ligger nere

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen har utsatts för en hackerattack. Därför ligger deras hemsida nere sedan i förmiddags.

– Vi ska göra en polisanmälan under kvällen då vi är säkra på vad som hänt, säger Agnetha Andersson, politisk sekreterare för Socialdemokraterna.

Larmet om att deras hemsida utsatts för en hackerattack kom i förmiddags. Vilket GT var först med att rapportera om. Hemsidan stängdes då ner och är fortfarande nere.

Risk för sabotage

– Det är jättetråkigt, särskilt nu inför valet. Vi hoppas att det här kan lösas under kvällen så att sidan är igång i morgon bitti igen, säger Agnetha Andersson, politisk sekreterare för Västra Götalandsregionen till SVT Nyheter Väst.

Val 2018 Väst

Enligt henne läggs inget hemligt eller känsligt material ut på hemsidan. Den är däremot viktig för partiet när det gäller att nå ut med information.

– Sidan ligger nere eftersom det annars finns risk för att någon lägger ut felaktig information eller saboterar på annat sätt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Väst

Mer i ämnet