• Viktigt meddelande:

    Kraftig brand i stora flishögar i hamnen i Norrköping. Kraftig rökutveckling. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation vid obehag. Läs mer

Hälsa och ekonomi viktigt för äldre

Publicerad

God hälsa och en bra privatekonomi är det viktigaste för blivande pensionärer. Att det går bra för Sverige är det få som anser är viktigt, enligt en enkätundersökning som AMF har låtit göra.

Det faktum att få tycks inse sambandet mellan den egna privatekonomin och hur det går för Sverige som land, oroar AMF:s trygghetsekonom Carina Blomberg. För att motverka det borde privatekonomi in på skolschemat, skriver hon i ett pressmeddelande.

Drygt 1.159 svenskar i olika åldrar har fått ange vad de främst värdesätter eller tror att de kommer att värdesätta som pensionärer. Mer än hälften anger den egna hälsan som viktigast. 21 procent menar att en god privatekonomi är viktigast som pensionär och 18 procent anger de anhörigas hälsa.

Undersökningen är gjord under januari av Silentium på uppdrag av AMF.

TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer