Här begravs Bim från SVT-dokumentären ”36 dagar på gatan”

Uppdaterad
Publicerad

Så sent som i höstas stod Bim på scen och tog emot ett pris för sin medverkan i SVT:s dokumentärserie ”36 dagar på gatan”. Nu är hon död. Christoffer Hjalmarsson följde hennes kamp från gatan till friheten från drogerna och begravningen.

Bim var bara 15 år när hennes första pojkvän lärde henne injicera heroin. Det blev starten på ett liv kantat av missbruk.

I samband med Christoffer Hjalmarssons hyllade dokumentär ”36 dagar på gatan” blev den häst- och djurintresserade 27-åringen ett känt namn som figurerade i de stora medierna.

Efter dokumentären lyckades Bim bli fri från drogerna och hitta tillbaka till hästarna. Men i december 2019 hittades hon död. Dödsorsaken är fortfarande okänd.

Många kom för att sörja Bim

Den 30 januari begravdes Bim i Högalidskyrkan och det var många utöver den närmsta familjen som kommit för att sörja. Christoffer Hjalmarsson, som följt Bim sedan januari 2018 var på plats för ceremonin, där hennes häst Jonte fanns representerad i form av en miniatyr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.