Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man går äver gränsen”, säger Jimmie Åkesson (SD) som är kritisk till hur liberaler har talat om Elsa Widding i sociala medier. Se mer från debatten i klippet. Foto: SVT

Het debatt när Åkesson och Pehrson diskuterar Elsa Widding

Uppdaterad
Publicerad

Elsa Widding blir riksdagens första politiska vilde. Hon lämnar Sverigedemokraterna efter att hon upplever att hon inte fått stöd från sitt parti efter hård kritik från flera ledamöter i Liberalerna. I Aktuellt hettade det till mellan Johan Pehrson (L) och Jimmie Åkesson (SD) när ämnet kom på tal.

Kritiken mot Elsa Widding kom efter att hon deltagit på en konferens som enligt Expo samlade kända konspirationsteoretiker.

Utbildningsminister Mats Persson (L) var en av de som kritiserade Widding.

Widding visar prov på ett kunskapsförakt som inte anstår en riksdagsledamot. Det är allvarligt att ge stöd till konspirationsteorier om klimat, vaccin och förintelsen. Hon måste nu visa att hon står upp för vetenskap”, skriver han på Twitter.

Jimmie Åkesson säger att han är kritisk till Widdings deltagande i konferensen men att han också är kritisk till den offentliga kritik i sociala medier från ledamöter i samarbetspartiet Liberalerna.

Se debatten mellan Jimmie Åkesson och Johan Pehrson i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.