Foto: TT

Hexagons vd åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Hexagons vd och koncernchef Ola Rollén åtalas av norska ekobrottsmyndigheten för insiderhandel, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Marianne Bender, chefsåklagare vid norska Ekobrottsmyndigheten, menar att bevis finns för Rolléns skuld.

– Jag har åtalat honom för insiderhandel vid ett tillfälle förra året, då han köpte aktier i Next Biometrics den 6 och 7 oktober. Jag har fattat beslutet baserat på de bevis vi har. Vi kan bevisa för en domstol att han är skyldig, det är det som krävs enligt norsk lag.

Hon berättar att hon fattade åtalsbeslutet i dag, sent på eftermiddagen. Ola Rollén fick besked strax efter börsens stängning.

Nu riskerar han fängelse.

– Straffet för insiderhandel i Norge är fängelse i max sex år.

Trots åtalet har företaget fullt förtroende för Rollén:

”Jag talar för hela styrelsen, samt för alla andra som gett sitt starka stöd till Ola – hans familj, medarbetare och Hexagons aktieägare – att vi står bakom Ola igenom denna process. Jag har full tilltro till att de anklagelser som han står inför kommer att avfärdas av domstolen”, skriver Melker Schörling, Hexagons ordförande, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.