Designern Ida Sjöstedt designade Sofia Hellqvists brudklänning. Foto: TT

Hon designade Sofias klänning

Uppdaterad
Publicerad

Ida Sjöstedt designade Sofia Hellqvists brudklänning.

Sofias Hellqvist brudklänning i tre toner av vitt är designad av Ida Sjöstedt som tidigare har designat Sofias klänning på Nobelfesten förra året. Inför vigseln kom rykten om att det just var Sjöstedt som stod för designen något som dock inte bekräftades.

– Hennes bröllopsklänningar är helt makalösa, säger Elles moderedaktör Jenny Fredriksson enligt Svensk Damtidning.

Klänningen är gjord i en crêpe i helsiden som dubblerats med italiensk sidenorganza. Spetsapplikationerna i couturespets av José María Ruiz på brudklänning och släp är handklippta och sedan handbroderade i Ida Sjöstedts ateljé i Stockholm.

Brudbukett av trädgårdsrosor

Brudbuketten bestod av trädgårdsrosor och den traditionella myrten från Sofiero. Blommorna gick i olika nyanser av crème och korall och var bunden i en hängande form, skriver hovet på sin hemsida.

Brudnäbbarna prinsessan Estelle, Patrik Sommerlaths tvillingar Chloé och Anaïs och Sofias guddotter Tiara Larsson. Även flickorna bär klänningar skapade av den svenska designern Ida Sjöstedt. Klänningarna är i helsiden och italiensk sidenorganza.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.