Spelaren sparkades från Malmö FF till följd av tingsrättsdomen. Foto: Arkivfoto: Andreas Hillergren/TT

Tidigare Malmö FF-spelaren döms även i hovrätten för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En allsvensk fotbollsspelare anklagad för våldtäkt mot barn dömdes i dag till 2 år och 8 månaders fängelse, samt att utvisas ur Sverige 10 år framåt, efter att ha haft sex med en 14-årig flicka. Tingsrättens tidigare dom står därmed fast.

I juni dömde Malmö tingsrätt den tidigare MFF-spelaren till samma påföljd för två fall av våldtäkt mot en 14-årig flicka.

Domen innefattade även skadeståndsbetalning på 150 000 kronor till målsäganden. Som följd sparkades spelaren från klubben.

Efter överklagan till hovrätten stod det i dag klart att fotbollsspelarens straff står fast.

Nya vittnen

Inför rättegången i hovrätten hade spelaren bjudit in tre nya vittnen.

– Uppgifterna från de nya vittnena i hovrätten är inte oförenliga med vad flickan berättat och lämnar inget utrymme för tvivel att de haft samlag på det sätt hon berättat, säger hovrättsrådet Bob Nilsson Hjorth i en kommentar.

Flickans ålder

Åklagarens främsta bevisning under tingsrättsförhandlingen var konversationer på sociala medier mellan fotbollsspelaren och den då 14-åriga flickan. Spelaren och flickan har haft frivilliga samlag vid två tillfällen, första gången 2016 och den andra gången under förra sommaren.

Fotbollsspelaren själv hävdar att han trodde att flickans var över 15 år och att de hade en kärleksrelation. Rätten anser dock att spelaren i två olika konversationer via sociala medier bekräftat att han uppfattat att flickan bara var 14 år.

Överklagar domen

Trots både tingrättens och hovrättens domar kommer fotbollspelaren och hans advokat att överklaga.

– Vi kommer att söka prövningstillstånd i Högsta domstolen, säger spelarens advokat till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.