Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så blev ADHD-diagnosen en ögonöppnare för hundcoachen Fredrik Steen. Foto: SVT/Fråga doktorn

Fredrik Steen: ADHD-diagnosen blev en nystart på livet

Uppdaterad
Publicerad

När hundcoachen Fredrik Steen fick sin ADHD-diagnos i vuxen ålder var det en förklaring till varför vissa saker hade gått dåligt i livet, berättar han i programmet ”Fråga doktorn”.

– Jag hade landat i inställningen att “jag är nog lite puckad” och lärt mig leva med det. Men det handlar ju inte om det, säger Fredrik Steen.

I samband med sin sons ADHD-utredning bestämde sig Fredrik Steen, känd som “Hundcoachen”, för att själv gå en utredning. 

– För mig blev det en nystart, en förklaring till varför jag har varit “fel” hela livet, säger Fredrik Steen.

Uppmuntrar till utredning

Det har debatterats om det finns en överdiagnostisering av ADHD i samhället, men läkaren Karin Granberg uppmuntrar till att utreda misstänkt diagnos. 

– Det kan finnas ett motstånd att göra en utredning när det gäller neuropsykiatriska diagnoser. Jag brukar motivera det med att du lär känna dig själv bättre så att du lär dig fallgroparna och lär dig dina starkare sidor, säger Karin Granberg i ”Fråga doktorn”. 

Se Fråga doktorn i SVT Play eller på måndagar klockan 18:45 i SVT1. Har du några frågor om ADHD? Ställ dem i Fråga doktorns chatt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.