Människor står i kö på Arlanda flygplats. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Hundratals resenärer satt fast på Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 400 personer var strandsatta på Arlanda efter att ett flygplan gått sönder på Mallorca. Planet skulle ha lyft tidigt under lördagsmorgonen – men kunde först lyfta strax innan midnatt.

Enligt resebolaget Ving skulle planet ha lyft från Arlanda flygplats klockan 07.30 under morgonen, men drabbades av tekniskt fel från Palma till Sverige. Därför blev cirka 400 semestersugna passagerare fast på flygplatsen, något som Expressen var först med att rapportera om.

Vid 15-tiden meddelade dock Vings kommunikationschef, Fredrik Henriksson, att man löst problemet. Men planet lyfte först strax innan midnatt.

Han meddelade även att alla kommer att kompenseras för dagens flygstrul.

– Vi har fått bra information av Ving hela dagen, men folk har varit jättesura och skäller en del på personalen. Men det är helt klart många barnfamiljer som har det jättejobbigt just nu, sa Henri Primetta tidigare under dagen.

Henri Primetta och Johan Andersson är strandade på Arlanda sedan lördagsmorgonen. Foto: Henri Primetta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.