Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Etnologen Jonas Engman om kritiken som riktats mot Mors dag – förr och i dag Foto: Johan Nilsson/TT

Hur mår du på Mors dag 2023?

Uppdaterad
Publicerad

Har vi tackat mammorna tillräckligt? Idag, söndag 28:e maj, är det Mors dag i Sverige. Har du en mamma i din närhet som förtjänar extra uppskattning? Eller tillhör du de som tycker att dagen är överskattad? Lämna en hälsning i vår chatt.

Mors dag 2023

Pinnat inlägg

Nu kickar vi igång Mors dag 2023!

I den här chatten kan du passa på att hylla en mamma i din närhet, eller komma med andra tankar om Mors dag.

Jag skulle vilja börja med att skicka en hälsning till min egen mamma Petra, och till mina kompisar Moa och Edith som båda är nyblivna mammor och firar Mors dag för första gången idag. Tre riktiga slay-queens!

Tack för alla fina hälsningar! Nu stänger vi Mors dag-chatten, men era hälsningar kommer fortfarande gå att läsa här.

Önskar er en fin söndagskväll, med eller utan er mamma nära!

Mia • Jag vill skicka tusen rosor till min underbara, numera avlidna, mamma. En mer fantastisk mamma kunde jag inte ha. Stor jättekram mamma Sylvia!

Ewa • Till alla ensamstående mammor och till alla mammor som bor på ett skyddat boende, idag vill jag hylla alla er ❤️🌼

Anna-Maj Nilsson/ farmor • Vi vill hylla Liselotte Nilsson, som för 10 år sen i dag fick lämna sina tre fina barn, Johan, Elin och Linus. Hon är nu en Ängel, men hon var en omtyckt mamma för barnen! Tack för åren tillsammans!

Anna Söderström • Jag vill gärna hylla min underbara mamma, Ann-Mari i Lysekil, som är för långt bort för en kram idag❤️

Janne • Skickar en tanke till min underbara mamma som tyvärr gick bort i februari. Kommer aldrig glömma dig. Tack för väldigt fina år

Milla • Det är sorgligt att jag inte kan bli mamma och hyllar min fantastiska mamma som kämpade för mig och såg till mig fast jag pendlade långt till skolan varje måndag och kom hem på fredag i alla 10 år.

Kryddnejlikan • Min mamma och jag har till viss del liknande egenskaper och karaktärsdrag men det finns även stora skillnader. Hade jag fått barn hade jag kanske uttryckt min kärlek till barnet på ett annat sätt än vad jag själv upplevt. Jag älskar min mamma och jag tror att hon älskar mig.

Sören Andersson • Har varit och satt rosor på min mammas grav, och rosor på min sambos grav.❤️

C • Skänker en tanke till alla mammor som inte får träffa sina barn av olika anledningar och som gör sitt bästa för att återfå en relation

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.