I dag fyller prins Oscar ett år. Mamma Victoria föreviga ögonblicket med en svartvit bild på sin son. Foto: Kronprinsessan Victoria/TT

Här är nya bilden på Lillprinsen Oscar – fotad av mamma Victoria

Uppdaterad
Publicerad

I dag fyller Kronprinsess-parets prins Oscar ett år! Och Kungahuset har dagen till ära lagt ut ett nytt fotografi på lillprinsen. Och den svartvita bilden är inte tagen av vem som helst – utan av mamma Kronprinsessan Victoria.

I dag är det ett år sedan Estelles lillebror kom till världen på Karolinska sjukhuset, norr om Stockholm. Hovet firade som brukligt med att släppa en ny bild på vår lille kunglighet – tagen av mamma Victoria.

Har fått stor spridning i sociala medier

Bilden har lagts upp på Kungahusets facebooksida och i inlägget skriver de:

”Torsdagen den 2 mars fyller Prins Oscar 1 år. Den som önskar lämna en gratulation till Prinsen kan göra det via kommentarsfältet. Fotot är taget av Kronprinsessan Victoria inför Prins Oscars födelsedag”.

LÄS MER: Prinsessan Estelle firas med svartvita bilder

Inlägget har fått stor spridning och redan efter en dryg timme har inläggen gillats över 10.000 gånger.

LÄS MER: Madeleines födelsedagshyllning till Leonore

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.