Hyresgäst får dra av trappstädning

Publicerad

Kvinnan, som bor i ett flerfamiljshus där hyresgästerna själva är ansvariga för städningen av trappan, anlitade städhjälp och drog av kostnaden i deklarationen.

Andra boendeformer
Skatteverket sade först nej men kvinnan överklagade till kammarrätten som gav henne rätt. Skatteverket överklagade i sin tur till Regeringsrätten, som avstod från att ta upp frågan och därmed kvarstår kammarrättens beslut.

? Det känns som om de börjar förstå att det finns fler boendeformer än bostadsrätter och villor. Att även folk i hyresrätter nu får rätt till avdrag för hushållsnära tjänster känns riktigt kul, säger Maria Dahlin, Hyresgästföreningens regionordförande.

Avdrag i hyresrätt
Hyresgästföreningen kommer att fortsätta driva frågan.

-Nu ska vi bara pröva att alla hyresgäster som via hyresavin betalar för gräsklippning, sandning, snöskottning med mera också får dra för hushållsnära tjänster, säger Maria Dahlin.

* Skatteavdrag för hushållsnära tjänster gäller om man anlitar någon som städar, putsar fönster, sköter trädgården och skottar snö.

* Sedan 1 juli har Skatteverket betalat ut sammanlagt 177 miljoner kronor i skattereduktion för hushålls- och rotarbeten.

Hem & hyra

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer