Kommunstyrelsens ordförande ger svar på tal. Foto: TT

Ann-Sofie Hermansson: Vi hade redan petat honom

Uppdaterad
Publicerad

Att Jahja Zeqiraj väljer att lämna Socialdemokraterna överraskar inte Ann-Sofie Hermansson (S). Hon menar att förtroendet för honom sedan tidigare inte fanns kvar.

– Han har förstått att han inte finns på våra listor som vi kommer att fastställa i dagarna, säger kommunstyrelsens ordförande.

Att vara i ordförande i fastighetsnämnden är ett tungt och viktigt uppdrag. Men att Jahja Zeqiraj går till Demokraterna är inte något som Ann-Sofie Hermansson vill lägga stor vikt vid.

– Jag förutsätter att han lämnar de poster han har för Socialdemokraterna och vi har andra att sätta in så jag skulle inte säga att det är särskilt problematiskt, säger hon.

Val 2018 – #dinröst

Hur kommenterar du hans kritik mot ledningen inom S?

– Jag delar naturligtvis inte den uppfattningen. Jag var inte Jahjas kandidat till gruppledare för två år sedan och tror att det är det som avspeglar sig nu. Tror inte att det har med ledarskapet att göra på det viset. Om han är besviken får det stå för honom.

Delade uppfattningar om avhoppet

Kommunstyrelsens ordförande och Jahja Zeqiraj har vitt skilda bilder av anledningen till att han väljer att lämna partiet. Zeqiraj säger till SVT Nyheter Väst att han inte kan stå bredvid och titta på när ledarskapet brister och som han själv uttrycker det så kommer ”haveri efter haveri” i Göteborg.

Men Ann-Sofie Hermansson tror att avhoppet beror på andra saker.

– Det är inte direkt förvånande att han väljer att lämna nu. Jag tror att Jahja har förstått att han inte finns på våra listor som vi kommer att fastställa i dagarna och han skulle petas då. Han har inte medlemmarnas och partiets förtroende på det viset längre, säger hon och går inte närmare in på vad som ligger till grund för det. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet