”Jag kände dom var ute efter oss”

Uppdaterad
Publicerad

Megh och hennes syster blev vittnen till nattens händelser.

– Det var ett 50 tal maskerade män som kom springande mot oss.

Jag hamnade i chock.

Så beskriver en 18- årig tjej det som  hände vid Sergels torg i centrala Stockholm  igår kväll.

Jagades av maskerade män

Megh var på väg hem med sin syster och några kompisar, och utanför T-baneingången vid T-centralen såg hon plötsligt en grupp maskerade män.

– Dom var maskerade med sjalar för ansiktet och. Man såg bara ögonen, dom sprang mot oss så jag hamnade i chock, när man inte vet något , jag visste inte var min syster var så jag sprang åt andra hållet.

– Jag fick höra att dom var nynazister och jag kände att dom var ute efter oss, vi som har utländsk bakgrund. Jag ser ju inte ut som en svensk direkt, berättar Megh som är svensk medborgare och född i Sverige men har föräldrar från Bangladesh.

– Jag sprang mot en hamburgerestaurang och märkte hur en kille bakom mig  fick stryk och blev skadad. Jag sprang in på restaurangen och gömde mig, berättar hon.

Där träffade hon sin syster och sina kompisar igen. Efter 5 minuter kom polisen dit och uppmanade folk att på ett lugnt sätt ta sig hem.

Megh heter egentligen något annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.