De ca 15 slovakerna monterar robotar och maskiner till en ny produktions- linje. De arbetar för ett slovakiskt företag som i sin tur anlitats av ett tyskt företag som Volvo anlitat.
Volvos presschef Christer Gustafsson säger att Volvo betalar för tyska lönenivåer och att man ska kontakta det tyska företaget för att få det att höja lönerna.
-Det här är en konsekvens av den fria rörligheten inom EU. Reglerna har säkert följts, men sedan kan man gå in på det här med moral och etik, fortsätter Gustafsson.
Vandrarhem
Att det jobbar underbetald arbetskraft på Volvo avslöjades av Sveriges Radio P1:s program Konflikt i lördags. En arbetare uppgav att när arbetarna kom till Göteborg jobbade de 20 timmar i sträck. Slovakerna bor på ett enkelt vandrarhem under arbetsperioderna på 28 dagar. Sedan är de hemma i Slovakien några dagar innan de återvänder till Göteborg.
Totalt är 800 personer inblandade i ombyggnaden, varav cirka 15 från Slovakien som har 2.600 kronor i månaden. De går sida vid sida med svenska arbetare som tjänar nästan tio gånger så mycket och har helt andra arbetsvillkor.
Volvoledningen har känt till förhållandena för slovakerna sedan början av året efter att facket slog larm.
-Det här får inte hända igen. Vi måste få information i förväg så att vi kan ingripa, säger Olle Ludvigsson.
Lönegranskning
I veckan ska Volvo Personvagnar kontakta det tyska företaget för att få det att betala marknadsmässiga tyska löner till slovakerna.
-Det är rimligt att slovakerna får tyska löner eftersom det är det vi har betalat för, säger Christer Gustafsson.
Han tycker att frågan borde tas upp på EU-nivå.
-Det här är en baksida av den fria arbetsmarknaden som måste diskuteras, säger han.